Αποτρίχωση με Laser

Η αποτρίχωση με laser είναι μια απόλυτα ασφαλής και σίγουρη μέθοδος για τη σταδιακή μείωση της τριχοφυΐας. Το laser είναι ένα μηχάνημα που παράγει φως το οποίο απορροφάται από τη μελανίνη της τρίχας, με αποτέλεσμα να επιταχύνει επιλεκτική εστίαση ενέργειας στο θύλακο της τρίχας και να τον καταστρέφει χωρίς να επηρεάζει την επιδερμίδα ή τον υπόλοιπο οργανισμό. Το laser αποτρίχωσης μπορεί να εφαρμοσθεί σε κάθε ηλικία, σε κάθε φύλο και σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος υπάρχει ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Το ιατρείο μας διαθέτει, εκτός από την τεχνολογία Alexandrite, την ακόμα πιο σύγχρονη τεχνολογία Diode η οποία παρέχει δυνατότητα αποτρίχωσης ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες σε όλους τους τύπους δέρματος (ακόμη και σε μαυρισμένα δέρματα). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αποφυγή μεγάλων χρονικών διαστημάτων μεταξύ των συνεδριών και άρα πιο σύντομα ορατά αποτελέσματα!

Η αποτρίχωση με laser γίνεται για αισθητικούς λόγους, ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις, όπως π.χ οι γυναίκες με θυλακίτιδα («σπυράκια» που εμφανίζονται στο δέρμα λίγες μέρες μετά την αποτρίχωση με κερί ή το ξύρισμα), στις οποίες το laser συνιστά τη μοναδική, ιατρικώς ενδεδειγμένη αντιμετώπιση.

 

Η κλινική μας διαθέτει δύο εξελιγμένες τεχνολογίες Laser (Αλεξανδρίτη και Διοδικό) οι οποίες προσαρμόζονται στον τύπο δέρματος και τις ανάγκες σας ύστερα από μία εκτενή εξέταση από την ιατρό μας.

Διαβάστε μερικές από τις συχνότερες ερωτήσεις πελατών μας και πώς απαντά η κα Λιάκου:

Η αποτρίχωση με laser γίνεται όχι μόνο για αισθητικούς λόγους, αλλά μας απαλλάσσει και από προβλήματα που επέρχονται με τη χρήση του ξυραφιού (όπως θυλακίτιδες) ή με τη χρήση άλλων μεθόδων αποτρίχωσης (όπως αναστροφή της τρίχας και δημιουργία δοθιήνων).

Πλέον, με τις νέες γενιές laser, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς την ηλικία, τον τύπο του δέρματος ή της τρίχας. Εξαίρεση μόνο αποτελούν οι άσπρες τρίχες λόγω έλλειψης μελανίνης ή κάποιες σπάνιες ευαισθησίες ή δερματοπάθειες για τις οποίες η γιατρός θα κρίνει ακατάλληλη τη χρήση laser.

Καθόλου! Ο δερματολογικός έλεγχος πριν και ενδιάμεσα των συνεδριών καθιστάται απαραίτητος. Αξιολογώντας το αποτέλεσμα κάθε συνεδρίας αλλά και το ιστορικό σας, η γιατρός κρατάει αρχείο προσαρμόζοντας τις εντάσεις της ακτίνας στις δικές σας ανάγκες για γρήγορα και ορατά αποτελέσματα.

Οι διαφορές μεταξύ τους είναι λίγες. Και οι δύο τεχνολογίες όμως παρέχουν το ίδιο αποτέλεσμα! Το laser Αlexandrite είναι κατάλληλο για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες και σκούρες τρίχες ενώ, η αμέσως επόμενη γενιά, Diode, απευθύνεται ακόμα και στα σκουρόχρωμα/μαυρισμένα δέρματα ή τις λεπτές ξανθιές τρίχες χάρη στην πιο επιλεκτική δράση της ακτίνας. Είναι η μοναδική τεχνολογία Laser πιστοποιημένη από τον FDA(Food and Drug Administration) για χρήση σε μαυρισμένες επιδερμίδες. Επιπλέον, ενώ οι συνεδρίες με Αλεξανδρίτη είναι απαραίτητο να διακόπτονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (τους οποίους η ηλιακή ακτινοβολία γίνεται επικίνδυνη), οι συνεδρίες με Diode συνεχίζονται κανονικά δίνοντας έτσι πιο άμεσο και γρήγορο αποτέλεσμα.

Ήδη από την πρώτη συνεδρία παρατηρείται αισθητή μείωση της τριχοφυΐας έως και 20%. Σταδιακά οι θύλακες δημιουργούν ασθενείς λεπτές τρίχες έχοντας ως τελικό αποτέλεσμα την οριστική εξουδετέρωση της ανεπιθύμητης τριχοφυίας.

Ο αριθμός πάντα εξαρτάται από τον τύπο της τρίχας αλλά και την περιοχή του σώματος. Κατά μέσο όρο, 5-10 συνεδρίες είναι αρκετές αναλόγως το κάθε περιστατικό. Ύστερα από 3-5 συνεδρίες, η τριχοφυΐα εμφανίζεται με πολύ πιο αργούς ρυθμούς με αποτέλεσμα οι συνεδρίες να έχουν πλέον ένα χρονικό κενό μεταξύ τους από 2-6 μήνες!

ΑΡΧΙΚΗ

Η ΚΛΙΝΙΚΗ

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ